Select language

tirsdag den 20. december 2011

Glædelig jul 2011

Min afdeling holdt i dag julefrokost, hvor jeg havde lovet at komme med en kage og lidt guf som afslutning på vores madorgie. Hold da op hvor vi spiste og spiste og bare hyggede os med leg og sang.

Kagen indeholder marcipan bunde, chokolade mousse og Dulce de leche (karamel creme).

Mine venner og jeg ønsker alle en Glædelig Jul!

jule kage Christmas cake

tirsdag den 6. december 2011

Dadelkage

Ca. 25 dadler
1½ dl. rom
Saften af en økologisk citron
150 g. smør
150 g. sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
Evt. valnødder

Skær dadlerne igennem på langs, tag stenen ud og læg dadlerne i en skål. Hæld rom og citronsaft over og lad det stå 2-3 timer.

Rør smør og sukker godt sammen og rør derefter æg og vaniljesukker i. Bland mel med natron og salt og rør det i æggemassen. Rør til sidst dadlerne med rom i og evt. hakkede valnødder.

Læg bagepapir i bunden af en springform og hæld dejen i. Bag kagen på næst-nederste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca.40- 45 minutter.

Lad kagen køle lidt af i formen før den tages ud og evt. drysses med flormelis, hvis den da ikke skal bruges som bunde i en pyntekage.