Select language

fredag den 21. september 2012

How to do: fondant Marguerite

 
Jeg vil prøve her at forklare, hvordan jeg laver en fondant Marguerite:
 
 
Farv en klump fondant til knoppen i midten af blomsten og læg til side. Jeg bruger en blanding af farven daffodil og golden yellow.
 
 
PME udstikker
 
 
Lav 2 firkanter af tyndt udrullet fondant og pres udstikkeren lidt ned, men uden at præge fondanten.

 
Vend den om og rul din ruller henover.

 
Fjern forsigtig overskydende fondant...

 
..og nus resterende fondant fnuller væk med din finger. Det giver nogle ret pæne kanter.

 
Lav 2 på den måde og pres den forsigtig ud på en mellemting af en fast, men alligevel blød måtte. Pas på ikke at præge dem med udstikkeren. Prægningen vil vi selv lave, da den giver et mere realistisk look end den på udstikkeren.

 
Vi går nu i gang med prægningen, så tag en tandstik eller lignende og lav en hurtigt rullende bevægelse på hvert blad.

 
Dernæst lav årer ved brug af... 
 
 
..modellering værktøjet "clam tool".

 
Pensel lidt lim (eller vand) på den ene og læg den anden over lidt forskudt.

 
Læg den halvfærdige blomst på et eller andet, hvor den kan tørre i den form, som man ønsker. Husk dog at margueritter er lidt flade i det.

 
Ret forsigtig bladene lidt til.

 
Nu skal knoppen laves.

 
Pres fondanten ud i den ønskede størrelse "knop" og prik en masse huller ved brug af en tandstik.
 
 
Pensel lidt lim på knoppen...

 
..og drys farvet semolina på. Det er det tætteste, som jeg har fundet, der ligner blomsterstøv. 
 
 
Lim knoppen på blomsten og lad tørre.

 
Hvis vores blomst skal på stilk, så lav først en lille løkke på en tyk blomster ståltråd... 

 
..og drej den vandret. Dyp i lidt lim...

 
.. og stik den dernæst ind i knoppen ved af føre den lidt skrå ind. Lad den tørre lidt.

 
Stik den dernæst ned igennem blomsten. Forinden pensl lidt lim på selve blomsten (midten).

 
Nu skal hele blomsten tørre og det kan godt være lidt vanskeligt med en blomst på stilk. Så derfor find en vase frem - her har jeg brugt en hyacinth vase - og én engangsvaskeklud.

 
Pres stilken ned igennem vaskekluden og læg den forsigtig over vasen.

 
Nu kan blomsten tørre i den rette "flade" form.

 
Uanset om der er stilk på blomsten eller ej, så skal den lige have det sidste finish efter den er tørret.

 
Jeg har her blandet lidt moss green og vine dust sammen...
 
Daisy tutorial
 
..og dustet forsigtig rundt om knoppen og lidt ovenpå med en meget fin pensel.

 
Ta da!
 
 
 
 


torsdag den 20. september 2012

Tekopper cupcakes

I dag lagde jeg et billede ind af mine cupcakes ved Imerco, som afholder et DM i cupcakes. Jeg ved ikke om jeg har en chance, men det er spændende. Deadline er den 22. september 2012 og så får man vel besked. Det vender jeg tilbage med :-).

De 4 cupcakes er lavet af Chokolade Mud Kage med fyld af jordbær frosting.

Alt på de 2 cupcakes, der er udformet som tekopper samt underkopperne, er fuldt ud spiseligt, da pynten består af fondant, royal icing og sukkerbilleder. ”Glasuren” på kopperne og underkopperne er sprøjtet med hvid royal icing, som jeg efterfølgende med en lille fin pensel forsigtig har malet med lidt spiseligt guld dust.

Blomsten er lavet i fondant og kan derfor spises, hvis man skulle få lyst til det.
De andre 2 cupcakes med hjemmelavede wrappers er pyntet med henholdsvis en sød lille pink og hvid rose i fondant ved siden af 2 små hjerter.

A cup of tea anyone?

Åh nej, jeg slog oldemors underkop itu!


Den tekop smager bare godt.

                                                                  A close-up

søndag den 9. september 2012

Best brownies

Disse brownies har jeg altid bagt igen og igen, lige siden jeg var 18 år og kommet hjem fra USA. De er super nemme at bage og gør lykke, hvor som helst.
Opskriften kommer fra denne bog, som jeg modtog i afskedsgave fra min "host family", dengang jeg var udvekslingsstudent i Oklahoma.

Best brownies:
  • 115 g. smeltet smør
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljeessens
  • 2 æg
  • 80 g. mel
  • 45 g. god kakao
  • 1/4 tsk. bagepulver
  • 1/4 tsk. salt
  • Evt. 60-100 g. valnødder, hasselnødder eller pekannødder

Fremgangsmåde:

I en stor skål røres fingervarm smeltet smør sammen med sukker og vaniljeessens. Tilføj de 2 æg, som er pisket let sammen, lidt ad gangen, mens du rører. Når alt æg er rørt sammen med sukker/smør-blandingen, gives der nu godt gas under piskningen.



Sigt mel, kakaopulver, bagepulver og salt ned i en skål for at undgå klumper og hæld det dernæst ned i æggesnaps-massen lidt ad gangen, alt i mens der røres forsigtig. Evt. nødder blandes i dejen.



Hæld dejen i en smurt form og bag browniserne i en forvarmet ovn ved 175 grader C i ca. 20-23 minutter eller indtil siderne begynder at trække sig fra kanterne af formen.


Denne form har målene 20x20 cm. Må dog gerne være lidt større, da brownies gerne skal være flade.

Skær ud i firkanter efter afkøling.

Hvis der lige skal sættes prikken over i'et, så må det være at "froste" dem med en lækker og cremet chokoladeglasur, som du finder ved at klikke på linket herneden for:

Creamy brownie frosting


De kan også bruges som en værtindegave.