Select language

søndag den 23. december 2012

Marcipanbrød

Inden hjemturen til det sønderjyske nådede jeg lige at få lavet lidt hjemmelavede gaver til de forskellige. Det blev til bl.a. disse marcipanbrød.

De består selvfølgelig af marcipan, men med fyld af appelsin paste, smeltet nougat og lidt hakkede pecan nødder. Rulle rulle og rulle og så har man de dejligeste brød. Lidt godt chokolade på, som jeg først har tempereret og til sidst pynte med hele pecan nødder og lidt guld glimmer.



Lidt indpakning og ja så synes jeg da, det ser helt godt ud :-).








mandag den 17. december 2012

Årets julekage 2012

Som sagt har jeg ikke ligget på den lade side i det sidste stykke tid. Så udover at have haft travlt med at lave konfektguf (og med juleræset i al almindelighed), så har jeg også haft travlt med at lave pynt i fondant til årets julekage, som er min glædelig jul-hilsen til mine kollegaer.

Det blev til en hel del timer med dyb koncentration og bøjet ryg henover bordet, da pynten skulle laves, men så synes jeg da nu også, at resultatet blev ganske tilfredsstillende. Det var faktisk lige før mine kollegaer slet ikke fik lov til at få et stykke, da jeg ikke ville skære i den :-)

Kagen består af dadelkage, hvor dadlerne har ligget i blød i rom i 3-4 timer. Fyldet er appelsinmousse og lys chokolade creme.

Er blevet rigtig glad for min bagering, som gør det lidt lettere at samle kagen.
 
Og her har vi så kagen, som emmer af jul...
julekage christmas cake

Alt pynten er lavet i fondant, som er spiseligt. Dog ikke duftsporerne i juleroserne, som er lavet af sytråd.
 
På siderne har jeg i rammer - lavet af fondant - påsat fire søde vintage julebilleder printet ud på sukkerpapir. 
 
 
  
 Glædelig jul og godt nytår ønskes I alle fra Kagetrolden

søndag den 16. december 2012

Konfektguf 2012

Med rask fart nærmer vi os julen og igen i år ligger man nærmest vandret i luften for at nå det hele. En tradition, som nok er kommet for at blive for mit vedkommende :-).

I fredags var der julefrokost på mit arbejde og det foregik i år ved at hver enhed spiste noget mad i egne lokaler, som enten blev bestilt eller lavet selv. Senere blev der spillet op til dans i én af vores fælles kantiner. Noget anerledes end det vi var vant til fra de forrige år.
I mit kontor lavede vi maden selv og det blev virkeligt lækkert. Der blev spist til den store guldmedalje.

Jeg fik ansvaret for at lave konfektguf og jeg fik da vist lavet, så hatten passede. Kan åbenbart ikke rigtig begrænse mig :-). Der var rigeligt i overskud, men heldigvis kan sådan noget jo holde sig....... også ind i det nye år, hvis det skulle være.
Julefrokost anno 2012
 
Dessertbordet 
 
  Mit konfektguf