Select language

mandag den 25. februar 2013

Jagtkage

I dag gik min kollega Randi på pension og i anledning af hendes afskedsreception, ville hun gerne have en kage.

Jeg fik frie hænder, så jeg gik i tænkeboks. Da Randi elsker sin hund Tessa, der er en Vizsla og går på jagt med den, så skulle kagen selvfølgelig bære præg af det.

Hun er også medlem af Dansk Vizsla Klub.

Det blev så til denne kage, som består af citruskage bunde, citronfromage og hvid toblerone creme. Smurt op med citron frostning og overtrukket med fondant. Billedet er et sukkerbillede og er Dansk Vizsla Klubs logo.

Det blev til en rigtig hyggelig eftermiddag, men det er altid lidt sørgeligt når ens kollega går af. Vi kommer til at savne hende.

Klik på billederne, så bliver de forstørret :-)

Her holder Randi og Tessa et lille hvil...
Hunting cake
 
imens løber de stakkels harer forvildet rundt,... 
Jagtkage
..et lille pindsvin er interesseret i, hvad der er i tasken og en hare kigger forskrækket frem.

Jagtkage

Et lille kig ind i kagen
 
Forberedelsen til kagen
RANDI, ALT GODT FREMOVER.
 


søndag den 17. februar 2013

Fødselsdagskage til Britt

Min veninde Britt har haft fødselsdag og vi var i dag inviteret til en god Brunch. Det var rigtig hyggeligt og dejligt at se alle igen.

Jeg havde en lille kage med til hende og da hun elsker katte og at gå i biografen, skulle kagen bære præg af dette.

Med meget lidt tid til rådighed kom kagen til at se sådan her ud, hvilket jeg egentlig er godt tilfreds med, da jeg synes den er sød :-). Den består af en chokolade mud cake, smurt op med frosting og dækket af fondant.


Filmrullen består af et sukkerbillede.

 
Tillykke til Britt!

torsdag den 14. februar 2013

Valentines Dag cupcakes

Ikke mange dansker har taget Valentines Dag til sig. Noget romantisk og opreklameret vås, siger mange. Jo ja, men en velsmagende cupcake kan de fleste nu nok klare at spise, romantisk udseende eller ej :-).

Opskriften er red velvet cake (rød fløjskage) med cream cheese frostning, som blev til disse søde og romantiske cupcakes med et lille rødt marcipan hjerte ovenpå.

Det blev til en god lille kaffepause på arbejdet. Synd at en del var på vinterferie :-)

 
 
 
 


søndag den 3. februar 2013

Hjemmelavet smør

Godt nok er priser på smør gået noget ned, meeen den er nu alligevel pæn høj for usaltet smør. Og jeg bruger gerne usaltet smør til nogle af de kager og frostings, som jeg laver, så det kan godt blive lidt dyrt engang imellem.

Men så var det jeg tænkte på, da jeg så, at SuperBrugsen havde billig ½ liters fløde til salg, at jeg da kunne prøve at lave det selv. Det kunne da ikke være så svært. Hvem har ikke hørt sætningen: pas på ikke at overpiske flødeskummet ellers bliver det til smør! Desuden kan jeg godt lide tanken om hjemmelavet smør.....det er da lidt cool :-).

Hjemme kiggede jeg mig lidt omkring på nettet, hvor der var mange gode råd og fremgangsmåder at finde og med det i mente gik jeg så i dag i gang med processen at lave smør.

Først hældte jeg fløden op i skålen til min røremaskine og satte den dernæst i høj fart til at piske fløden. Den piskede i et godt stykke tid indtil fløden blev tungere tungere, hvorefter jeg skiftede til en K-spade til den sidste del. Så kom der gang i sagerne og smørret begyndte snart at skille kærnemælken fra. Man er ikke i tvivl, når det sker.

Så skal kærnemælken ud af smørret. Op i en si og rør godt igennem med en spatel. Tilbage i røremaskinen igen for lige at give smørklatten et par omgange mere. Hæld igen kærnemælken fra. Den kan i øvrigt gemmes og bruges i bagerbrød, hvilket jeg dog endnu ikke selv har afprøvet.

Nu er smørret så klar til at blive "vasket" for det kan godt have en hel del kærnemælk bundet i sig endnu.

Det gør man bedst ved at hælde iskoldt vand ned i skålen med smørret og med en spatel gennemarbejde det godt og grundig. Vandet skal hældes fra og erstattes med nyt rent vand, indtil vandet bliver nogenlunde klart. Det blev vel til en 4-5 omgange med rent vand.


Tilsidst havde jeg pæn klat smør, som jeg i et rent viskestykke pressede det sidste vand ud af.


Da jeg gerne ville have usaltet smør, kom jeg selvfølgelig ikke salt i, men på et tidspunkt vil jeg prøve det og evt. også med lidt hvidløg.

Men ud af 1,25 l. piskefløde fik jeg 450 g. smør og da jeg fik en ½ liter fløde til 8 kr., så synes jeg, at det godt kunne betale sig.

Smørret blev pakket godt ind i film og lagt i fryseren.