Select language

fredag den 11. oktober 2013

Banankage med karamel frosting

I går så jeg, at vi havde en masse bananer tilovers i vores frugtkurv på kontoret og kom pludselig til at tænke på en banankage opskrift, som jeg i længere tid har haft lyst til at afprøve.

Nå ja, hvorfor ikke gå hjem og kigge lidt på den. Som tænkt så gjort! Resultatet blev at jeg fik bagt en rigtig god og saftig banankage, som mine kolleger kunne nyde i dag til deres kaffe. Den smagte skøn.

Banankage

Opskrift:

255 g. mel
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
½ tsk. salt
300 g. sukker
110 g. blødt smør
1 æg
4 mosede bananer
2 dl. kærnemælk
1 tsk. vanilje essens

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 190 C.

Si mel, bagepulver, natron, salt og sukker sammen i en skål. Rør dernæst smør ned i melblandingen. I en anden skål røres æg, bananer, kærnemælk og vanilje essens sammen, som efterfølgende hældes ned i mel/smørblandingen. Det hele blandes sammen, indtil der ikke er flere mel-lommer.

 
Til sidst kan man, hvis man ønsker det, komme hakkede valnødder og chokolade ned i dejen.
 
 
Hæld dejen i en smurt form ca. 22x33 cm (9x13 inch) og bag kagen i ca. 25-30 min. eller indtil en tandstikker kommer ren ud.


Opskriften er oprindelig fra denne amerikanske hjemmeside, som jeg har "lånt" og oversat til danske mål :-).

Jeg bagte 1½ portion af banankagen i 2 brødforme i ca. 40-45 min. og fik disse store dejlige kager ud af det.

Karamel frosting:

100 g. sukker
2 spsk. glukosesirup
2 spsk. fløde
110 g. kold smør
1/4 g. salt
1 tsk. vanilje essens
290 g. flormelis
3 spsk. mælk

Fremgangsmåde:

Rør sukker og er glukosesirup sammen i en gryde over medium varme, indtil karamellen får farve. (Pas på karamellen ikke kommer til at koge for længe efter den får farve, da den ellers kan komme til at smage brændt). Tilsæt fløde og halvdelen af det kolde smør. Dernæst salt og vanilje essens. Rør godt i massen og brug evt. et piskerris til at få en hel glat karamel. Pas på det er meget varmt.
Afkøl til stuetemperatur.


Med en håndmikser rør nu den nu godt afkølede karamel med den sidste halvdel af smørret sammen i en skål. Skiftevis tilføj flormelis og mælk og rør godt igennem. Tilføj evt. mere flormelis eller mælk, alt efter hvilken konsistens man ønsker opnået.


Spred karamel frostingen over den helt kolde kage og drys evt. med nogle ristede valnødder. Voilà!