Select language

tirsdag den 6. december 2011

Dadelkage

Ca. 25 dadler
1½ dl. rom
Saften af en økologisk citron
150 g. smør
150 g. sukker
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
250 g. hvedemel
1 tsk. natron
½ tsk. salt
Evt. valnødder

Skær dadlerne igennem på langs, tag stenen ud og læg dadlerne i en skål. Hæld rom og citronsaft over og lad det stå 2-3 timer.

Rør smør og sukker godt sammen og rør derefter æg og vaniljesukker i. Bland mel med natron og salt og rør det i æggemassen. Rør til sidst dadlerne med rom i og evt. hakkede valnødder.

Læg bagepapir i bunden af en springform og hæld dejen i. Bag kagen på næst-nederste rille i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca.40- 45 minutter.

Lad kagen køle lidt af i formen før den tages ud og evt. drysses med flormelis, hvis den da ikke skal bruges som bunde i en pyntekage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar