Select language

søndag den 1. april 2012

Fast vaniljeflødecreme

Jeg har her en rigtig god flødecreme, som er god at bruge i de kager, som jeg opsmører og overtrækker med fondant, da der er husblas i. Det betyder, at den ikke lige pludselig render ud af kagen.

Vaniljeflødecreme:
  • 1 vaniljestang
  • 3 dl. piskefløde
  • 3 æggeblommer
  • 3 spsk. sukker
  • 4 bl. husblas
  • 2,5 dl. piskefløde
  • Evt. ½ dl. Madeira (smager bare så godt, men er ikke nødvendig)
Husblassen lægges i blød i koldt vand. Vaniljen skrabes ud af stangen og kommes i en skål sammen med æggeblommer og sukker og det piskes luftigt.

Fløden (den første del) opvarmes i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og hældes derefter langsomt over æggeblandingen mens der piskes. Fortsæt indtil blandingen opnår stuetemperatur.

Din creme vil skille i det øjeblik æggene begynder at koagulere og du kan risikere at ende op med en omgang røræg - så vær forsigtig. Skulle uheldet være ude og din creme ser grynet ud, så sæt skålen i meget koldt vand og pisk videre. Det kan godt redde din creme - har prøvet :-).

Blandingen hældes tilbage i gryden på varmen - tilsæt evt. madeira - og der røres hele tiden, indtil cremen begynder at tykne. Den tages af varmen lige inden den begynder at koge.

Husblassen vrides og røres i cremen og der piskes grundigt for at undgå klumper. Blandingen sættes på køl, indtil den har sat sig og gerne natten over.

Når den er stiv piskes den kun en smule, men sørg for at der ikke er klumper. Resten af fløden piskes til let flødeskum og vendes dernæst forsigtig i.

Jeg lader gerne cremen står i 5-10 min. og hælder den så over min kagebund, der ligger klar til at blive samlet i en evt. kagering.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar