Select language

mandag den 12. februar 2018

Gulerodskage med ananas

Den her gulerodskage med ananas er total lækker. En lille smule krydret og saftig på grund af ananassen. Med en cream cheese frosning med en tvist af citron er det prikken over i'et.

1 bradepande på ca. 25x30 cm eller en rund springform med en diameter på 24 cm.

Ingredienser:
  • 150 g. rørsukker
  • 150 g. brun farin
  • 2 1/2 dl smagsneutral olie (f.eks. rapsolie)
  • 4 æg
  • 300 g. mel
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt nelliker
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 dl ananas (blendet til grov mos)
  • 375 g. gulerødder, fint revne
  • 50-100 g. valnødder, eller pecannødder evt. forinden ristet på en tør pande eller 5-6 min. i ovn på 100 C.

Frosting:
  • 150 g. flødeost naturel, stuetemperatur
  • 40 g. blødt smør
  • Lidt saft af 1 citron
  • 150-200 g flormelis, alt efter smag 

Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 175 C. (ikke varmluft).

Pisk sukker og farin sammen med olie og tilsæt æggene et af gangen. Pisk godt mellem hvert æg.  Hæld ananasmosen i og rør kort. 
I en skål sigt mel, salt, kanel, nellike, bagepulver og natron sammen og hæld lidt ad gangen i dejen mens der røres. Rør kun til det hele er blandet. Vend de hakkede nødder og revne gulerødder i til sidst.

Kom det i en let smurt bradepande eller i en springform. Sæt i ovnen og bag i 30-40 minutter. Tjek med en tandstikker, om den er gennembagt. Lad kagen blive helt kold, og vent gerne til dagen efter, inden frostingen kommes på.

Cream cheese frosting: Rør den bløde, stuetempereret flødeost sammen med blødt smør og lidt citronsaft. Tilsæt så meget flormelis, som du ønsker alt efter smag. Smør frostingen på kagen som top eller evt. som fyld i en kage som denne.

Pynt eventuelt med hakkede/hele valnøddekerner eller pecannødder.


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar