Select language

fredag den 30. marts 2012

Klassisk hvid kage

White cake

En dejlig saftig og frisk i smagen kage og som sagtens kan bruges som tykke bunde i en pyntekage med måske lidt lækkert chokolade creme som fyld.


Dejen kan også med fordel farves til et eller andet festligt formål. Jeg selv farvede dejen til disse herlige Halloween muffins.


 

I får opskriften her.

2 3/4 dl. mælk (har både brugt sødmælk og letmælk)
6 æggehvider
1 tsk. mandel essens
1 tsk. klar vanille essens
355 g. mel
395 g. sukker
4 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
170 g. blødt smør

Forvarm ovnen på 175 C.

I en mellemstor skål rører du med en gaffel mælk, æggehvider og de 2 essenser let sammen. Stil til side.

Rør dernæst mel, sukker, bagepulver og salt kort sammen i din rørmaskine. Tilføj smør. Fortsæt med at røre ingredienserne sammen, indtil det ligner vådt sand.

Tilføj halvdelen af mælke/æggehvide blandingen og rør på medium hastighed i ca. 1½ minutter. Skrab ned af siden på skålen, hvis behov for det. Dernæst tilføj resten af mælkeblandingen og rør i yderligere 30 sekunder. Pas på ikke at røre for meget.

Del dejen jævnt i 2 forme på 9 inch (22-23 cm) og bag dem i ca. 30-40 minutter.

De færdigbagte kager kan fryses i op til 1-2 uger.

Opskriften rækker også til ca. 20 muffins.

2 kommentarer:

  1. Hej. Synes ikke rigtigt der står hvornår æggehviderne skal i ??? Og hvilken rille i ovnen og varmluft ??

    SvarSlet
  2. Hej

    Æggehviderne skal røres let sammen med mælken og de 2 essenser, jf. ovenstående.

    Jeg bager altid mine kager på mellemeste rille og i alm. ovn - ikke varmluft.

    SvarSlet