Select language

lørdag den 14. december 2013

Marcipan Yule Log


En Yule log klæder ethvert julebord og den behøves ikke altid at blive lavet af kage. Så da jeg skulle lave konfekt til mine kolleger, valgte jeg at lave en Yule log i marcipan.
 
Den blev lavet af ca. 1½ stang marcipan, 1 pakke nougat og appelsin pasta. For at gøre marcipanen smidig og nemmere at rulle, æltede jeg den først med lidt glukose sirup og flormelis.
 
Yule log
Årets Yule log.



Den smagte forrygende og jeg kan især godt lide den intense smag af appelsin. champignonerne er lavet af marcipan.
Udrul en stor firkant

Smør appelsin pasta i et tyndt lag på den udrullede firkant. Jeg købte pastaen ved Specialkøbmanden, men næste år vil jeg helt klart lave den selv.
 
Smelt nougaten i mikroovn el. lign. og hæld den i en tynd stråle på marcipanen. Jeg brugte 2 gafler som hjælp.

Rul nu forsigtig marcipanen sammen. Børst overskydende flormelis væk med en pensel for hvert "rul".

Så skal der ryddes op :-)
 
Skær først rullen ud i 2 stykker. Den ene noget større end den anden. Af den større rulle, skær dernæst 2 trekanter.
 
Yule logen kan f.eks. se sådan ud. 

 Enten smelt noget chokolade eller lav en ganache (min blev lavet af chokolade, fløde og en æggeblomme).

Husk at smøre bunden først på den "rulle", som skal ligge øverst. "Træ" mønstret blev lavet med en gaffel. Pyntede til sidst med marcipan champignon og kristjørn.

Jeg lavede også lige nogle dadler med marcipan, chokolade og pyntet med en valnød samt brændte mandler.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar