Select language

mandag den 16. november 2015

Amerikansk æblekage

En æblekage hører gerne til om efteråret og denne æblekage er virkelig lækker og frisk i smagen. Jeg fandt den på en amerikansk hjemmeside ved at Google lidt rundt. Jeg har oversat opskriften, men endnu ikke afprøvet om opskriften rækker til de to forme, som står i opskriften. Jeg har kun bagt kagen i en stor form ca. 26 cm, da jeg skulle bruge den som bund i en anden kage.

Men here goes.....

Klargør to forme på ca. 20 cm (8 inch) og forvarm ovnen til 165 grader.

Ingredienser til kagen:

• 1 dl. rosiner
• 4 spsk. vand
• 280 g. mel
• ½ tsk. kanel
• ½ tsk. nelliker (valgfrit)
• ¼ tsk. salt
• ½ tsk. bagepulver
• 1¼ tsk. natron
• 1,25 dl. rapsolie
• 150 g. sukker
• 1 tsk. vaniljeessens
• 2 æg
• 3-4 gode æbler, skrællet og skåret i små stykker
• Revet citronskal af 1 citron
• 2 æggehvider

Fremgangsmåde:
Hæld vandet over rosinerne i en skål og giv dem et opkog i mikroovnen i ca. 1 minut. Sæt til side.
Mel, kanel, nellike salt, bagepulver og natron blandes i en skål. Sæt til side.
Pisk olie, sukker og vaniljeessens i en skål eller rørmaskine indtil alt er blandet. Tilsæt dernæst æggene og rør igen til alt er blandet. Dejen skal være glat og tyk. På lav hastighed tilsættes æblerne, rosinerne (uden væsken) og citronskal. Rør igen kun indtil alt er blandet (ca. 30 sekunder). Fortsæt på lav hastighed og tilsæt melblandingen. Skrab evt. siderne på skålen.
I en ren skål, pisk æggehviderne til bløde topper og fold dem forsigtig i dejen ad to omgange.

Hæld dejen i de 2 forme og bag kagerne i ca. 35 minutter eller indtil toppen af kagen har en gylden overflade.

Tag kagerne ud af ovnen og lad dem afkøle på en rist.

Ingredienser til maple (ahorn sirup) frosting:

• 100 g. smør (stuetemperatur)
• 120 g. mørk farin
• 6 spsk. ahornsirup
• 1 pak. flødeost (stuetemperatur)
• Evt. lidt flormelis

Fremgangsmåde:
Pisk smør, farin og sirup indtil cremet og luftig, ca. 3 minutter. Tilsæt flødeost og pisk igen i ca. 1½ minut.

Læg kagen evt. sammen med frostingen eller serverer med creme fraiche. Stil køligt.
Lånt billede

Ingen kommentarer:

Send en kommentar