Select language

onsdag den 1. februar 2012

Hvid chokolade creme

Jeg bruger gerne hvid toblerone chokolade.

200 g. hvid chokolade
½ l. piskefløde

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt stykkerne i piskefløden over lav varme. Rør konstant og vær varsomt med, at det ikke koger.

Når alt er smeltet i piskefløden hældes cremen op i en ren skål. Hvis man gerne vil have en appelsinsmag, kan saften af 1 appelsin med fordel tilsættes. Cremen afkøles herefter lidt.

Hvis man planlægger at bruge noget af cremen til at lave flotte mønstre med brug af en sprøjtepose, da si cremen først, da toblerone indeholder små stykker af karamel og de vil sætte sig fast i tyllen.

Dernæst lægger du et stykke film helt ned til overfladen af cremen og lidt op ad siderne af skålen, så der ikke dannes kondensvand, når du sætter skålen i køleskab. Det bedste er, at den står på køl over natten, men den skal i hvert fald være gennemkold, før den skal piskes.

Tag skålen ud af køleskabet og fjern filmen. Der vil være dannet en skorpe af chokolade på overfladen, men den piskes bare med. Pisk indtil cremen begynder at blive tyk, men pas meget på ikke at overpiske (går lynhurtigt), da cremen i så fald vil gryne og så kan du kun smide den ud. Brug evt. en gaffel til at piske de sidste omgange.

Cremen er nu klar til at blive brugt i en kage.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar