Select language

onsdag den 1. februar 2012

Valnødde roulade med kirsebærfyld

Valnødderoulade:

250 g. sukker
3 æg
125 g. mel
1 strøget tsk. bagepulver
1-2 tsk. vaniljesukker
70-100 g. hakkede valnødder

Pisk æg og sukker let og luftigt. Sigt mel, bagepulver og vanilje. Vend forsigtigt melet i med en ske. Læge bagepapir i en bradepande. Bred dejen ud og drys overfladen med hakkede nødder.

Bag 6-7 min. ved 225-250 grader. Det er meget vigtigt, at den ikke får for meget, den må næsten ikke blive brun. Vend bunden ud på et nyt stykke bagepapir. Pensl bagsiden med vand, så det er let at trække papiret af. Læg papiret løst over igen til dejen er helt kold.
Fordel fyldet over kagen og rul den sammen med hjælp af papiret.


Kirsebærfyld:
Grundcreme:3 dl. piskefløde
2 bl. husblas
Kirsebær puré:Ca. 250 g optøede frosne kirsebær
150-200 g. flormelis (smag til)
½ stk. vaniljestang
½ stk. citron (saften fra)

Grundcreme:
Husblassen lægges i blød i koldt vand i en ½ time. Piskefløden varmes op til ca. 70 grader og gryden tages af varmen. Vrid husblassen for vand og kom den direkte op i den varme fløde. Passér grundcremen igennem en sigte ned i en ny skål.
Cremen tildækkes med husholdningsfilm. Lad filmen ligge helt ned på cremen, for at undgå at der dannes kondens. Grundcremen stilles i køleskab minimum 3 timer eller gerne til næste dag.
Kirsebær puré:
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud med en lille kniv. Mas vaniljekornene og lidt af flormelissen sammen med en paletkniv, således at kornene skilles ad.
Vaniljesukker, flormelis, de ordnede kirsebær og citronsaft blendes groft og stilles i køleskab indtil grundcremen er iskold og som dernæst piskes luftig med en håndmikser. Slutteligt vendes kirsebær puréen i den luftige grundcreme.


Jeg lod lige kirsebær puréen afdryppe først i en si, før jeg hældte den i grundcremen. Medtog vel en 2-3 skefulde af kirsebærsaften for lige at give fyldet farve og mere smag. Det virkede fint.
Oprindelig en opskrift fra Mette Blomsterberg, men jeg har ændret den, så jeg kan bruge den som fyld i rouladen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar